Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een real-life game waarbij je binnen 60 minuten al puzzelend moet ontsnappen. Samenwerking en communicatie is hierbij uitermate belangrijk. Probeer je hoofd koel te houden onder de tijdsdruk en je zenuwen onder controle tijdens dit enerverende avontuur. Met elke opdracht die je voltooid kom je weer een stapje dichterbij je doel, het vinden van de uitgang of het oplossen van het mysterie.

Elke Escape Room is weer anders, het decor, verhaal en natuurlijk de puzzels en special effects zullen je in elke kamer weer verbazen. Ontsnap aan Pastoor Jean in Helstraat 666 of betreed een verlaten kantoor in The Haunted Office. Laat je als tovenaarsleerling van je beste kant zien in The Lost Wizard of onderzoek het plaats delict in Face Down. Wij bieden 4 spannende en originele Escape Rooms.

logo escape rooms nederland
Escape Rooms NL
(5/5)
logo escape talk
Escapetalk.nl
(4/5)
logo google
Google Reviews
(5/5)
logo facebook
Facebook Reviews
(5/5)

Escape Rooms

De best bekroonde Escape Rooms van Limburg

Escape Room Sittard (Limburg) - Helstraat 666
Escape Room Sittard (Limburg) - Face Down
kids escape room voor kinderen sittard limburg - mysterie van de verdwenen tovenaar
Kinder Escape Room

Reserveer je Escape Game

Bel voor last minute reserveringen (24u voor aanvang) 06-13537112

Booking System powered by: EscapeAll
Escape Room Sittard - Escape Centrum Limburg Sittard - 18
Escape Centrum Limburg Sittard - speluitleg
Beste Escape Room Limburg Sittard - Centrum Limburg Sittard - 16

Veelgestelde vragen

K
L

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel. Jij en je team (2-5/6 personen, afhankelijk van de Escape Room) worden opgesloten in een kamer en jullie doel is ontsnappen, en wel binnen 1 uur! Een zenuwslopend en uitdagend spel waar je onder de tijdsdruk op zoek gaat naar puzzels, raadsels en hints en waarbij samenwerking tot het gewenste resultaat zal leiden, namelijk ontsnappen in 60 minuten.

K
L

Hoeveel teams kunnen er tegelijkertijd in de Escape Room?

Op last van de brandweer mogen er maximaal 5/6 personen tegelijkertijd de kamer in dit i.v.m. veiligheid en de grootte van de kamer. I.v.m. de moeilijkheidsgraad van de kamer geldt er (afhankelijk van de Escape Room) een minimum van 2 of 3 personen per spel. Per uur kunnen er 4 teams spelen in ‘gewone’ Escape Rooms. Ook kunnen er 2 of 4 personen spelen in een VR Escape Room. Tevens kunnen er 22 personen in de Virtual Reality Experience.

K
L

Kunnen wij de Escape Room ook met 2 personen spelen?

Dat mag, maar dit is alleen aan te bevelen als je ervaring hebt. Het spel blijft namelijk hetzelfde en er zijn evenveel puzzels op te lossen als bij een groep van 6 personen.

K
L

Mogen wij de Escape Room ook met 7 personen spelen?

Wij bevelen groepen altijd aan om het gezelschap kleiner i.p.v. groter te maken dit i.v.m. de betrokkenheid en beleving van elke deelnemer. We snappen dat dit niet altijd mogelijk is en staan wij het wel toe om met 7 personen te spelen. De kosten zijn in dit geval € 132,-. Dit is niet mogelijk bij Escape Room ‘The Lost Wizard’.

K
L

Hoe lang duurt een Escape Room?

Elke groep krijgt maximaal 1 uur de tijd om de uitgang te vinden. Indien de groep na 1 uur de uitgang niet heeft gevonden, is het spel helaas afgelopen. Verlengen is niet mogelijk i.v.m. andere gereserveerde groepen.

K
L

Is het spel voor iedereen geschikt?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel en is uitermate geschikt als een uniek uitje met je familie, gezin, vriendengroep, vrijgezellenfeest, vereniging en collega’s.

De kamers zijn minder geschikt voor kinderen jonger dan 11/12 jaar, vanaf 11/12 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Helaas is ons gebouw niet geschikt voor mensen die zeer slecht ter been zijn of aan een rolstoel gebonden zijn. Deelnemen aan dit spel is te allen tijde op eigen risico. Het is absoluut niet gevaarlijk maar kan soms wel spannend zijn. Mensen met een pacemaker mogen helaas niet deelnemen aan het spel. Ook mensen met epilepsie wordt afgeraden het spel te spelen. Gelieve er rekening mee te houden dat soms (zeer) smalle doorgangen en kleine ruimtes onderdeel kunnen zijn van de Escape Room.

K
L

Is de Escape Room geschikt als personeelsuitstapje?

Jazeker, de Escape Room is zelfs heel geschikt als teamuitje! De Escape Rooms van Escape Centrum Limburg zijn een spannend, uitdagend en leerzaam reallife spel voor collega’s tijdens een personeelsuitje of als teambuildingsactiviteit. Een Escape Room is dé ideale manier om samenwerking letterlijk te beleven en is daarom bijzonder geschikt als teambuilding! Op een speelse manier kom je in een kort tijdsbestek jezelf en je collega’s tegen en daar valt veel van te leren! Net als in het bedrijfsleven is er in de Escape Room duidelijk sprake van een gemeenschappelijk doel en dien je samen te werken om dat doel te bereiken binnen een deadline. Communicatie, samenwerking maar ook plezier is waar het hier om draait.

Met 4 Escape Rooms kunnen er per uur 23 personen tegelijkertijd spelen. Neem je daar nog een VR Escape Room bij dan kunnen er per uur 27 personen gelijktijdig spelen. Tevens hebben wij een Virtual Reality ruimte met plek voor 22 personen tegelijkertijd (www.vr-sittard.nl). Ben je met een grotere groep? Dan is het zeker geen straf om even te ‘wachten’ in onze grote ontvangstruimte. Escape Centrum Limburg bevindt zich op 2 minuten loopafstand van de Markt dus wil je na afloop nog een hapje eten of een drankje doen, dan is dit perfect te combineren.

Reserveer direct een Escape Game in Sittard

Bekijk de meest gestelde vragen (faq) of neem  contact op met ons team. We helpen je graag!