Veelgestelde vragen

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel. Jij en je team (2-6 personen) worden opgesloten in een kamer en jullie doel is ontsnappen, en wel binnen 1 uur! Een zenuwslopend en uitdagend spel waar je onder de tijdsdruk op zoek gaat naar puzzels, raadsels en hints en waarbij samenwerking tot het gewenste resultaat zal leiden, namelijk ontsnappen in 60 minuten.

Wat doet jullie aan veiligheid?

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel! Ons pand is door de Brandweer goedgekeurd en hierop krijgen wij regelmatig controle. Ons pand is voorzien van gekoppelde rookmelders en er zijn brandblusmiddelen aanwezig. Daarnaast is er een duidelijk aangegeven vluchtroute.
Tijdens het spel is er een medewerker die het gehele uur met 1 groep meekijkt en luistert. Dit om de groep te helpen wanneer zij vast komen te zitten in het spel maar ook om veiligheidsmaatregelen. Daarnaast worden de deuren van onze Escape Rooms niet afgesloten. Je kunt daarom op elk gewenst moment de kamer verlaten in geval van calamiteit maar ook als je je niet lekker voelt.

Hoeveel teams kunnen er tegelijkertijd in de Escape Room?

Op last van de brandweer mogen er maximaal 5/6 personen tegelijkertijd de kamer in dit i.v.m. veiligheid en de grootte van de kamer. I.v.m. de moeilijkheidsgraad van de kamer geldt er (afhankelijk van de Escape Room) een minimum van 2 of 3 personen per spel. Per uur kunnen er 4 teams spelen in ‘gewone’ Escape Rooms. Ook kunnen er 2 of 4 personen spelen in een VR Escape Room. Tevens kunnen er 22 personen in de Virtual Reality Experience.

Kunnen wij de Escape Room ook met 2 personen spelen?

Dat mag, maar dit is alleen aan te bevelen als je ervaring hebt. De kosten zijn in dit geval € 77,-.
Voor de Escape Room ‘Face Down’ raden wij dit niet aan.

Mogen wij de Escape Room ook met 7 personen spelen?

Wij bevelen groepen altijd aan om het gezelschap kleiner i.p.v. groter te maken dit i.v.m. de betrokkenheid en beleving van elke deelnemer. We snappen dat dit niet altijd mogelijk is en staan wij het wel toe om met 7 personen te spelen. De kosten zijn in dit geval € 127,-. Dit is niet mogelijk bij Escape Room ‘The Lost Wizard’.

Hoe lang duurt het spel?

Elke groep krijgt maximaal 1 uur de tijd om de uitgang te vinden. Indien de groep na 1 uur de uitgang niet heeft gevonden, is het spel helaas afgelopen. Verlengen is niet mogelijk i.v.m. andere gereserveerde groepen.

Is het spel voor iedereen geschikt?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel en is uitermate geschikt als een uniek uitje met je familie, gezin, vriendengroep, vrijgezellenfeest, vereniging en collega’s.

De kamers zijn minder geschikt voor kinderen jonger dan 11/12 jaar, vanaf 11/12 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Helaas is ons gebouw niet geschikt voor mensen die zeer slecht ter been zijn of aan een rolstoel gebonden zijn. Deelnemen aan dit spel is te allen tijde op eigen risico. Het is absoluut niet gevaarlijk maar kan soms wel spannend zijn. Mensen met een pacemaker mogen helaas niet deelnemen aan het spel. Ook mensen met epilepsie wordt afgeraden het spel te spelen. Gelieve er rekening mee te houden dat soms (zeer) smalle doorgangen en kleine ruimtes onderdeel kunnen zijn van de Escape Room.

Is de Escape Room geschikt als personeelsuitstapje?

Jazeker, de Escape Room is zelfs heel geschikt als teamuitje!
De Escape Rooms van Escape Centrum Limburg zijn een spannend, uitdagend en leerzaam reallife spel voor collega’s tijdens een personeelsuitje of als teambuildingsactiviteit. Een Escape Room is dé ideale manier om samenwerking letterlijk te beleven en is daarom bijzonder geschikt als teambuilding! Op een speelse manier kom je in een kort tijdsbestek jezelf en je collega’s tegen en daar valt veel van te leren! Net als in het bedrijfsleven is er in de Escape Room duidelijk sprake van een gemeenschappelijk doel en dien je samen te werken om dat doel te bereiken binnen een deadline. Communicatie, samenwerking maar ook plezier is waar het hier om draait.

Met 4 Escape Rooms kunnen er per uur 23 personen tegelijkertijd spelen. Neem je daar nog een VR Escape Room bij dan kunnen er per uur 27 personen gelijktijdig spelen. Tevens hebben wij een Virtual Reality ruimte met plek voor 22 personen tegelijkertijd (www.vr-sittard.nl). Ben je met een grotere groep? Dan is het zeker geen straf om even te ‘wachten’ in onze grote ontvangstruimte. Neem plaats aan de bar (1 gratis consumptie voor elke deelnemer zit bij de prijs inbegrepen) of speel gratis op onze flipperkast, dartboard, tafelvoetbal of arcadekast. Escape Centrum Limburg bevindt zich op 2 minuten loopafstand van de Markt dus wil je na afloop nog een hapje eten of een drankje doen, dan is dit perfect te combineren.

Wat kost het spel?

Klik hier voor informatie over de tarieven. Bij de prijs zit 1 gratis consumptie (k/t/f) voor elke deelnemer inbegrepen. Tevens mag er gratis gebruik worden gemaakt van onze flipperkast, dartboard, tafelvoetbal, arcadekast en bordspellen.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren is mogelijk via onze reserveringspagina of telefonisch via +31-613537112.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Tot 48 uur voor het gereserveerde tijdstip is annuleren kosteloos. Om te annuleren klik je op de link in je bevestigingsmail. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van je annulering. Indien je binnen 48 uur voor het gereserveerde tijdstip annuleert, zijn wij genoodzaakt € 25,00 administratiekosten per gereserveerd tijdstip in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?

Een reservering kan terplekke per pin betaald worden.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Het tijdstip in je bevestigingsmail is de daadwerkelijke aanvangstijd. Graag verzoeken wij jou en je team om 10 minuten (niet eerder i.v.m. andere reserveringen) voor aanvang aanwezig te zijn. We geven namelijk vooraf nog een korte speluitleg.

Is de Escape Room ook geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken?

Jazeker, de Escape Room is ook in het Engels te spelen. Gelieve dit vooraf bij reservering aan te geven omdat het spel standaard in het Nederlands gespeeld wordt.

Wat houdt een Virtual Reality Experience in?

Je hebt helemaal geen ervaring met computerspellen nodig om de wereld van Virtual Reality te verkennen! Onder begeleiding van onze medewerkers kies je een spel naar keuze en de medewerker zal je, waar nodig, helpen verder in het spel te komen. Een werkelijk unieke ervaring die zo realistisch is dat je de letterlijk kriebels in je buik voelt wanneer je een looping maakt in een achtbaan.VR betekent letterlijk ‘Schijnbare Werkelijkheid’. Zet je de VR bril op, dan wordt je in een andere wereld gezogen en je gaat er helemaal in op. Loop met knikkende knieën over een wiebelige plank vanuit een lift op de 80e verdieping. Of snijd fruit als een levensechte Ninja. Voel de kriebels in je buik wanneer je een ritje maakt in een achtbaan. Door aan de VR bril controllers te koppelen kun je handelingen uitvoeren zoals (pijl en boog) schieten, koken, vechten, tekenen, lopen en nog veel meer.Jullie worden voorzien van de nodige speluitleg en, indien nodig, zal een medewerker je helpen verder in het spel te komen. Aan de hand van jouw interesses worden de spellen uitgekozen en zullen jullie beurtelings de VR bril opzetten. Omdat de brillen gekoppeld zijn aan schermen, kan iedereen meekijken!

Wat is een Escape Booth?

Heb je na na het spelen van de Escape Room de smaak te pakken en wil je nog even doorpuzzelen? Speel dan nog even door in onze 1-persoons Escape Booth, Starry Night. Geniet van een prachtige sterrenhemel en verken de wereld van de sterrenbeelden. De Escape Booth kan niet gereserveerd worden via ons reserveringssysteem. Je kunt Starry Night reserveren in combinatie met een Escape Room (vermeld dit bij opmerkingen tijdens het reserveren) of je kunt terplekke beslissen of je deze wilt spelen. De bedoeling is dat je binnen maximaal 14 minuten ontsnapt. De kosten zijn € 7,50 p.p. per booth. Reserveren kan alleen in combinatie met een Escape Room. Mail naar info@escapecentrumlimburg.nl.

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja! Een waardebon van Escape Centrum Limburg is een heel origineel en avontuurlijk cadeau. Je kunt zelf het bedrag bepalen. Zodra wij het gewenste bedrag ontvangen hebben, sturen wij je per mail de cadeaubon toe. De reservering kan vervolgens via onze website gedaan worden, vermeld daarbij het unieke nummer dat op de waardebon vermeld staat. Bel op +31-613537112 of mail naar info@escapecentrumlimburg.nl voor meer informatie.