Veelgestelde vragen

 

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel. Jij en je team (2-5/6 personen, afhankelijk van de Escape Room) worden opgesloten in een kamer en jullie doel is ontsnappen, en wel binnen 1 uur! Een zenuwslopend en uitdagend spel waar je onder de tijdsdruk op zoek gaat naar puzzels, raadsels en hints en waarbij samenwerking tot het gewenste resultaat zal leiden, namelijk ontsnappen in 60 minuten.

Wat is een VR Escape Room?

In tegenstelling tot een ‘reallife’ Escape Room begint het spel pas wanneer je de VR headset op zet. Ook in deze Escape Room werk je samen om binnen een uur te ontsnappen maar alles in Virtual Reality. Je doet dingen die je in het echte leven nooit zou kunnen doen, schieten, klimmen over duizelingwekkende hoogtes en dat allemaal in een prachtige omgeving. Afhankelijk van welke VR Escape Room, speel je deze met 2,3 of 4 personen.

Wat is een Outdoor Escape Game?

Een magische en spannende beleving waarbij Geocaching, Escape Room en Augmentend Reality gecombineerd worden. Voorzien van Ipad en een mysterieus koffer vol toffe gadgets los je samen met je vrienden of familie puzzels en raadsels op om zodoende binnen 2 uur de wereld te redden! Zoals de naam al zegt, speelt dit spel zich af in de buitenlucht.

Wat doet jullie aan veiligheid?

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel! Ons pand is door de Brandweer goedgekeurd en hierop krijgen wij regelmatig controle. Ons pand is voorzien van gekoppelde rookmelders en er zijn brandblusmiddelen aanwezig. Daarnaast is er een duidelijk aangegeven vluchtroute. Ook beschikt het personeel over BHV vaardigheden en kennis.
Tijdens het spel is er een medewerker die het gehele uur met 1 groep meekijkt en luistert. Dit om de groep te helpen wanneer zij vast komen te zitten in het spel maar ook om veiligheidsmaatregelen. Daarnaast worden de deuren van onze Escape Rooms niet afgesloten. Je kunt daarom op elk gewenst moment de kamer verlaten in geval van calamiteit maar ook als je je niet lekker voelt.

Hoeveel teams kunnen er tegelijkertijd in de Escape Room?

Op last van de brandweer mogen er maximaal 5/6 personen tegelijkertijd de kamer in dit i.v.m. veiligheid en de grootte van de kamer. I.v.m. de moeilijkheidsgraad van de kamer geldt er (afhankelijk van de Escape Room) een minimum van 2 of 3 personen per spel. Per uur kunnen er 4 teams spelen in ‘gewone’ Escape Rooms. Ook kunnen er 2 of 4 personen spelen in een VR Escape Room. Tevens kunnen er 22 personen in de Virtual Reality Experience.

Kunnen wij de Escape Room ook met 2 personen spelen?

Dat mag, maar dit is alleen aan te bevelen als je ervaring hebt. Het spel blijft namelijk hetzelfde en er zijn evenveel puzzels op te lossen als bij een groep van 6 personen. De kosten zijn in dit geval € 86,-.

Mogen wij de Escape Room ook met 7 personen spelen?

Wij bevelen groepen altijd aan om het gezelschap kleiner i.p.v. groter te maken dit i.v.m. de betrokkenheid en beleving van elke deelnemer. We snappen dat dit niet altijd mogelijk is en staan wij het wel toe om met 7 personen te spelen. De kosten zijn in dit geval € 127,-. Dit is niet mogelijk bij Escape Room ‘The Lost Wizard’.

Hoe lang duurt een Escape Room?

Elke groep krijgt maximaal 1 uur de tijd om de uitgang te vinden. Indien de groep na 1 uur de uitgang niet heeft gevonden, is het spel helaas afgelopen. Verlengen is niet mogelijk i.v.m. andere gereserveerde groepen.

Is het spel voor iedereen geschikt?

Een Escape Room is een spannend en mysterieus reallife spel en is uitermate geschikt als een uniek uitje met je familie, gezin, vriendengroep, vrijgezellenfeest, vereniging en collega’s.

De kamers zijn minder geschikt voor kinderen jonger dan 11/12 jaar, vanaf 11/12 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Helaas is ons gebouw niet geschikt voor mensen die zeer slecht ter been zijn of aan een rolstoel gebonden zijn. Deelnemen aan dit spel is te allen tijde op eigen risico. Het is absoluut niet gevaarlijk maar kan soms wel spannend zijn. Mensen met een pacemaker mogen helaas niet deelnemen aan het spel. Ook mensen met epilepsie wordt afgeraden het spel te spelen. Gelieve er rekening mee te houden dat soms (zeer) smalle doorgangen en kleine ruimtes onderdeel kunnen zijn van de Escape Room.

Is de Escape Room geschikt als personeelsuitstapje?

Jazeker, de Escape Room is zelfs heel geschikt als teamuitje!
De Escape Rooms van Escape Centrum Limburg zijn een spannend, uitdagend en leerzaam reallife spel voor collega’s tijdens een personeelsuitje of als teambuildingsactiviteit. Een Escape Room is dé ideale manier om samenwerking letterlijk te beleven en is daarom bijzonder geschikt als teambuilding! Op een speelse manier kom je in een kort tijdsbestek jezelf en je collega’s tegen en daar valt veel van te leren! Net als in het bedrijfsleven is er in de Escape Room duidelijk sprake van een gemeenschappelijk doel en dien je samen te werken om dat doel te bereiken binnen een deadline. Communicatie, samenwerking maar ook plezier is waar het hier om draait.

Met 4 Escape Rooms kunnen er per uur 23 personen tegelijkertijd spelen. Neem je daar nog een VR Escape Room bij dan kunnen er per uur 27 personen gelijktijdig spelen. Tevens hebben wij een Virtual Reality ruimte met plek voor 22 personen tegelijkertijd (www.vr-sittard.nl). Ben je met een grotere groep? Dan is het zeker geen straf om even te ‘wachten’ in onze grote ontvangstruimte. Escape Centrum Limburg bevindt zich op 2 minuten loopafstand van de Markt dus wil je na afloop nog een hapje eten of een drankje doen, dan is dit perfect te combineren.

Wat kost het spel?

Klik hier voor informatie over de tarieven. Bij de prijs zit 1 gratis consumptie (k/t/f) voor elke deelnemer inbegrepen. Tevens mag er gratis gebruik worden gemaakt van de flipperkast, dartboard, tafelvoetbal, arcadekast en bordspellen in onze ontvangstruimte. 

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren is mogelijk via onze reserveringspagina of telefonisch via +31-613537112.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Tot 48 uur voor het gereserveerde tijdstip is annuleren kosteloos. Om te annuleren klik je op de link in je bevestigingsmail. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van je annulering. Indien je binnen 48 uur voor het gereserveerde tijdstip annuleert, zijn wij genoodzaakt 50% administratiekosten per gereserveerd tijdstip in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?

Een reservering kan terplekke per pin of contant betaald worden.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Het tijdstip in je bevestigingsmail is de daadwerkelijke aanvangstijd. Graag verzoeken wij jou en je team om 10 minuten (niet eerder i.v.m. andere reserveringen) voor aanvang aanwezig te zijn. We geven namelijk vooraf nog een korte speluitleg.

Hebben jullie airco?

Ja er is airco en een heerlijk dakterras!

Is de (VR) Escape Room ook geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken?

Jazeker, de (VR) Escape Rooms zijn ook in het Engels te spelen. Gelieve dit vooraf bij reservering aan te geven omdat het spel standaard in het Nederlands gespeeld wordt. Onze Outdoor Escape Games zijn momenteel nog niet mogelijk in een andere taal.

Wat houdt een Virtual Reality Experience in?

Je hebt helemaal geen ervaring met computerspellen nodig om de wereld van Virtual Reality te verkennen! Onder begeleiding van onze medewerkers kies je een spel naar keuze en de medewerker zal je, waar nodig, helpen verder in het spel te komen. Een werkelijk unieke ervaring die zo realistisch is dat je de letterlijk kriebels in je buik voelt wanneer je een looping maakt in een achtbaan.VR betekent letterlijk ‘Schijnbare Werkelijkheid’. Zet je de VR bril op, dan wordt je in een andere wereld gezogen en je gaat er helemaal in op. Loop met knikkende knieën over een wiebelige plank vanuit een lift op de 80e verdieping. Of snijd fruit als een levensechte Ninja. Voel de kriebels in je buik wanneer je een ritje maakt in een achtbaan. Door aan de VR bril controllers te koppelen kun je handelingen uitvoeren zoals (pijl en boog) schieten, koken, vechten, tekenen, lopen en nog veel meer.Jullie worden voorzien van de nodige speluitleg en, indien nodig, zal een medewerker je helpen verder in het spel te komen. Aan de hand van jouw interesses worden de spellen uitgekozen en zullen jullie beurtelings de VR bril opzetten. Omdat de brillen gekoppeld zijn aan schermen, kan iedereen meekijken!

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja! Een waardebon van Escape Centrum Limburg is een heel origineel en avontuurlijk cadeau. Bestel deze eenvoudig en snel via onze website. Wil je zelf het bedrag bepalen? Dan kun je deze per mail bestellen. Zodra wij het gewenste bedrag ontvangen hebben, sturen wij je per mail de cadeaubon toe. De reservering kan vervolgens via onze website gedaan worden, vermeld daarbij het unieke nummer dat op de waardebon vermeld staat. Bel op +31-613537112 of mail naar info@escapecentrumlimburg.nl voor meer informatie.

Mag ik mijn hond meenemen?

Nee, helaas honden zijn in ons gebouw niet toegestaan.

Is er een rookgelegenheid?

In ons hele gebouw geldt een rookverbod, dit geldt ook voor elektronische sigaretten.