FAQ

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een ruimte waarin groepen (tussen de 3 en 6 personen) zich vrijwillig laten opsluiten. De groepen zullen vervolgens de kamer bestuderen en tal van puzzels en raadsels moeten oplossen om binnen een uur de uitgang te vinden (en dus te ontsnappen /escape). Escape Centrum Limburg in Sittard is een spannend en uitdagend reallife spel voor groepen vrienden, families, verenigingen, collega’s, vrijgezellenfeestjes en iedereen die houdt van bordspellen en/of online gamen.

Hoeveel teams kunnen er tegelijkertijd in de Escape Room?

Op last van de brandweer mogen er maximaal 6 personen tegelijkertijd de kamer in dit i.v.m. veiligheid en de grootte van de kamer. I.v.m. de moeilijkheidsgraad van de kamer geldt er een minimum van 3 personen per spel. Per uur kunnen er 2 teams spelen.

Hoe lang duurt het spel?

Elke groep krijgt maximaal 1 uur de tijd om de uitgang te vinden. Indien de groep na 1 uur de uitgang niet heeft gevonden, is het spel helaas afgelopen. Verlengen is niet mogelijk i.v.m. andere gereserveerde groepen.

Is het spel voor iedereen geschikt?

Escape Centrum Limburg in Sittard is een spannende en uitdagende activiteit voor groepen vrienden, families, verenigingen, collega’s, vrijgezellenfeestjes en iedereen die houdt van bordspellen en/of online gamen. De kamers zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, vanaf 13 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Helaas is ons gebouw niet geschikt voor mensen die zeer slecht ter been zijn of aan een rolstoel gebonden zijn. Deelnemen aan dit spel te allen tijde op eigen risico. Het is absoluut niet gevaarlijk maar kan soms wel spannend zijn. Mensen met een pacemaker mogen helaas niet deelnemen aan het spel. Ook mensen met epilepsie wordt afgeraden het spel te spelen. Gelieve er rekening mee te houden dat soms (zeer) smalle doorgangen en kleine ruimtes onderdeel kunnen zijn van de Escape Room.

Is de Escape Room geschikt als personeelsuitstapje?

Jazeker, de Escape Room is zelfs heel geschikt als teamuitje! Collega’s moeten gedurende het spel goed met elkaar samenwerken en communiceren om de puzzels op te lossen en te kunnen ontsnappen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er maximaal 6 personen tegelijkertijd het spel kunnen spelen. Als je met meer dan 6 personen bent, kunnen we, indien er 2 Escape Rooms beschikbaar zijn, de groepen tegelijkertijd inplannen. Het is ook mogelijk dat we de groepen achter elkaar inplannen, rekening houdend met een opbouwtijd van ongeveer een kwartier tussen 2 groepen. Een extra element is dat de teams met elkaar kunnen strijden om de snelste tijd. Tijdens het wachten kunnen de overige deelnemers genieten van een drankje of een snack aan de bar. Maar kunnen ook alvast een spelletje spelen, er staat namelijk een aantal flipperkasten, een dartboard en een arcadekast maar je kunt ook een of meerdere van onze Escape Booths spelen. We helpen jullie graag met de organisatie van het totale uitstapje, in de mooie stad Sittard is namelijk genoeg te zien en te doen!

Wat kost het spel?

Klik hier voor informatie over de tarieven. Bij de prijs zit 1 gratis consumptie (k/t/f) voor elke deelnemer inbegrepen. Tevens mag er gratis gebruik worden gemaakt van de flipperkasten, dartboard, tafelvoetbal, arcadekast en bordspellen.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren is alleen mogelijk via onze reserveringspagina.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Tot 48 uur voor het gereserveerde tijdstip is annuleren kosteloos. Om te annuleren klik je op de link in je bevestigingsmail. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van je annulering. Indien je binnen 48 uur voor het gereserveerde tijdstip annuleert, zijn wij genoodzaakt € 25,00 administratiekosten per gereserveerd tijdstip in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?

Een reservering kan terplekke per pin betaald worden.

Hoe kan ik jullie bereiken?

Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Het tijdstip in je bevestigingsmail is de daadwerkelijke aanvangstijd. Graag verzoeken wij groepen om 10 minuten (niet eerder i.v.m. andere reserveringen) voor aanvang aanwezig te zijn. We geven namelijk vooraf nog een korte speluitleg.

Is de Escape Room ook geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken?

Jazeker, er is ook speluitleg in het Engels. Gelieve dit vooraf bij reservering aan te geven.

Wat is een Escape Booth?

Heb je na na het spelen van de Escape Room de smaak te pakken en wil je nog even doorpuzzelen? Speel dan nog even door in onze eenpersoons Escape Booth, Starry Night. Geniet van een prachtige sterrenhemel en verken de wereld van de sterrenbeelden. De Escape Booth kan niet gereserveerd worden via ons reserveringssysteem. Je kunt Starry Night reserveren in combinatie met een Escape Room (vermeld dit bij opmerkingen tijdens het reserveren) of je kunt terplekke beslissen of je deze wilt spelen. De bedoeling is dat je binnen maximaal 14 minuten ontsnapt. De kosten zijn € 7,50 p.p. per booth. Reserveren kan alleen in combinatie met een Escape Room. Mail naar info@escapecentrumlimburg.nl.

Wat is een Smash Room?

Op 15 oktober openen wij, als een van de eersten in Nederland, een Smash Room.
Heb je ook wel eens zo’n gevoel dat je na een rotdag de hele boel kort en klein wilt slaan? Een stressvolle dag op het werk, een dag waarop je alles uit je handen laat vallen, de printer die voor de zoveelste keer vasthangt, ruzie met je vrouw? Nou, bij ons mag je alles ongegeneerd slopen! En wij ruimen alles op. Heerlijk, toch!? Bovendien zorgen wij ervoor dat je alles veilig mag slopen. Je voelt je weer als herboren na het verlaten van de Smash Room. Het werkt heel simpel. Je kiest je ‘wapen’ en vervolgens mag je alles wat zich in de Smash Room bevindt, kapot slaan. Uiteraard krijg je beschermende kleding aan, maar zorg zelf ook voor gepaste kleding. Reserveren kan alleen in combinatie met een Escape Room. Mail naar info@escapecentrumlimburg.nl.

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja! Een waardebon van Escape Centrum Limburg is een heel origineel en avontuurlijk cadeau. Je kunt zelf het bedrag bepalen. Zodra wij het gewenste bedrag ontvangen hebben, sturen wij je per post de cadeaubon toe. De reservering kan vervolgens via onze website gedaan worden, vermeld daarbij het unieke nummer dat op de waardebon vermeld staat. Bel op +316-13537112 of mail naar info@escapecentrumlimburg.nl voor meer informatie.

Staat je vraag er niet bij? Stuur dan even een mailtje naar info@escapecentrumlimburg.nl.